BLOG

Leke Çıkarma Yöntem ve Teknikleri

Haziran 12, 2020

 

HANGİ LEKE NASIL ÇIKAR?

Lekeler baş belası olabilir ve eşyalarımızı mahvedebilirler. Üst üste yıkasanız bile kurtulamazsınız. En çok başımıza gelen zorlu lekeler;

Ruj

Saç spreyini lekenin üzerine püskürtün ve 10 dakika bekletin. Islak bir havluyla spreyi de lekeyi de silin.

Oje

Lekeyi beyaz temiz kağıt havluların üzerine yerleştirin. Asetonu üzerine dökün. Bol bol kağıt havluları değiştirerek devam edin. Daha sonra soğuk suda bekletin.

Çim

Deterjan veya sabunla sildikten sonra bekletin ve kullanmadığınız bir diş fırçasıyla inatçı lekelerin üzerinden geçmeye devam edin.

Mürekkep

Etrafını vazelinle kaplayarak daha fazla yayılmasını önleyin. Daha sonra tuvalet ispirtosunu diş fırçası kullanarak üzerinde gezdirin. Hava alan bir yerde bu işlemi yapın ve bir pamuğa ispirto dökerek silmeye devam edin. Kurumaya bırakın. Daha sonra tekrar sabunlu su ile temizleyin.

Boya

Süngeri sıcak su ile ıslatıp deterjanı dökün. Lekeyi oluşturan boya kalınlaşana kadar üzerini silin. Her çıkabilecek boyayı aldıktan sonra aynı işlemi tekrarlayın. Süngerle, boyayı kopart, tekrar süngerle…

Ketçap ve Domates

Tüm parçaları toplayın. Nemli bir havluyla sabun ve su ikilisini bastırmaya başlayın. Bu işe yaramazsa beyaz sirke kullanın.

Fondöten

Pamuğa tuvalet ispirtosu dökün ve bunu kullanarak çıkartmaya çalışın. Ne kadar gerekli gördüyseniz o kadar tekrar edin.

Şarap

Kırmızı şarap için, lekenin üzerini tuzla kapatın. Daha sonra su kaynatın ve kabın üzerinde kumaşı gerip dikkatlice lekenin üzerine dökün. Beyaz şarap için, soğuk suyla lekenin üzerinden geçin ve meyve suyunda kullandığınız sabun karışımını uygulayın. Son olarak gündelik kullandığınız deterjanlardan birini üzerine bastırın.

POST A REPLY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir