BLOG

Hatay Büro ve Ofis Temizliği

Büro ortamları çok çok ayrıntılı temizlik istemese de en az ayda bir kez de olsa genel temizlik yapılması gereken alanlardan biridir. Camların sık sık açılması alanın tozlanmasına sebep olabilir. Hem de derli toplu bir şekilde kullanılmadığında çoğu alanın dağınık ve pis durmasına sebep olabilir. Bu amaçla uzun vadede büro temizliğinin derli toplu Aralıklar ile yapılması gerekir.

Bazı bürolarda temizlik ile ilgilenen şahıslar yer almaktadır. Büro mutfağı ve lavabolarının temizlenmesinin yanı sıra gün ortamında sarfedilen alanlarında en az tozunun alınması gerekmektedir. Büro ortamında temizlik ile ilgilenen bir personel yok ise kesinlikle günlük toz alımı yapılır. Masaların ve büro ortamında sarfedilen elektronik eşyalarının tozunun alınması, büro camlarının temizlenmesi, büro mutfağında temizlik yapılması ve lavabolarının ortak kullanım alanlarında her vakit dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bu aşamada günlük ya da aylık olarak profesyonel bir temizlik yaptırmak büro ortamında temiz bir havanın olmasını da sağlayacaktır.

Büroler genel olarak temizliklerinde dışarıdan gelen temizlik personeli doğrulusunda temizletilmektedir. Bunun yanı sıra büro içersinde temizlik vazifiyeti yapan personele yardımcı olabilmesi amacıyla ekstra temizlik personeline gereksinim duyulabilir. Bu süreçte temizlik firmaları müşterilerinin taleplerini karşılayabilmek amacıyla haftalık ya da aylık olarak temizlik personeli temin edebilmektedir.

Büro temizliğinde ilgi edilmesi gereken en mühim şartlardan biri de evrakların çok çok dağınık olmamasıdır. Temizlik sırasında yapılacak işlemler kesinlikle temizlik amacıyla gelen personele bilgi verilir. Büyük plaza tipi bürolarda temizlik plaza idaresi doğrulusunda tespit edilen temizlik firmaları ile yapılmaktadır. Bunun yanı sıra daha ufak bürolarda temizlik daha basit olmasından günlük bu işler ile uğraşan şahıslar büro ortamında yer alabilir.

Dolan çöp kovaları, tozlanmış olan eşyalar ve günlük tozunun alınması gereken ortamların her gün derli toplu olarak yapılması gerekir. Hem de mutfak bölümü olan bürolarda mutfak düzeninin de korunması gerekir. Temiz bir ortamda çalışabilmek amacıyla büronun her vakit temiz olması gerekir. Bunun lüzumlu temizlik firmaları eleman ihtiyacını karşılayarak müşteri memnuniyetini sağlayabilmektedir. Deneyimli ve itimat edilir eleman temin eden firmalar sıksık olarak aynı hizmeti vermeye özen göstermektedir.

POST A REPLY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir